Almby IK 100år
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Almby Idrottsklubb
Örebro
Föreningens logotyp

Föreningens märke eller "logotyp" är rund med bokstäverna AIK - stilistiskt utformat i gul färg på blå botten och med en gul cirkel runt om. Logotypen finns även i en enfärgad (=monokrom) version som kan vara antingen vit eller svart och kan användas där färgversionen inte fungerar bra. 

 

När logotypen används är det viktigt att man väljer rätt version beroende på om den skall tryckas, skrivas eller visas på bildskärm. Det finns olika filformat av logotypen där vissa format är punktuppbyggd (raster) och andra versioner som är vektorbaserade (kurvor).

 

Vektorbaserade logotyper ger oftast bäst resultat och tar lite utrymme samt inte blir "taggiga" i kanterna när de förstoras och är därför lämpliga vid olika former av tryck eller utskrift. Rasterbaserade (punktuppbyggda) logotyper fungerar bäst på webbsidor och för bilder och fotografier och när det datorprogram du skall använda inte kan använda vektorformat.

 

Exempel på olika filformat för Almby IK logotypen


Vektorformat:

EMF

Enhanced Metafile Format är det vektorformat som fungerar bäst i Windows och Microsoft Office.

EPS

Encapsulated Postscript Format, är ett vektorformat som ofta krävs för professionellt och förstklassigt tryck

 

Bild/rasterformat (pixelformat):

PNG

Portable Network Graphics (PNG) används främst till webbgrafik, logotyper, diagram och illustrationer snarare än till högkvalitativa foton, eftersom de tar upp mycket mer lagringsutrymme än JPEG. Något PNG, men inte JPEG, klarar är att hantera grafik med genomskinlig bakgrund

JPG

JPEG-filer (Joint Photographic Experts Group) är ett av de vanligaste sätten att lagra digitala foton. Många moderna kameror använder dem för att fota och lagra bilder. JPEG använder en komprimeringsprocess för att avsevärt minska bildfilstorleken – något som gör dem enklare att lagra och ladda upp på webbsidor. JPEG-bilder kan innehålla upp till 16 miljoner färger.

 

 

Alla våra logotyper finns under fliken FÖRENINGEN --> DOKUMENT --> FÖRENINGSLOGOTYPER i ett flertal versioner beroende på användningsområde och kan hämtas ned vid behov. Klicka HÄR för att komma till sidan för nedladdning av DOKUMENT.

 

OBS! Logotyperna i EMF-format som fungerar bäst för Microsoft Office är sparade i en "packad"-fil (ZIP) och hämtas hem genom att klicka på filen. Packa därefter upp de fem filer (logotyper) i Windows utforskaren (dessa fungerar också på Apple Macintosh).

 

 

 

 
LADDA NED MEDLEMSAPPEN
FÖRENINGSINFO
ARRANGEMANG
FÖRENINGSKLÄDER
AKTIVITETER