Almby IK 100år
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Almby Idrottsklubb
Orientering
ORIENTERING
 
USM guld till Almbyit - Sixten Widmark
2023-09-14 13:38

Vi kan med stolthet gratulera Sixten Widmark som tog Ungdom-SM Guld i orentering den 9 september i Blekinge. Klassen H15. Tävlingsdistansen lång. Starkt Sixten, stort stort GRATTIS!!

Uppstart Barn- och Ungdomsträning Orientering
2023-06-19 12:41

Torsdag den 17 augusti, kl.18:00, startar vi igång höstterminen för Barn- och Ungdomsorienteringen.

 

Samling vid klubbstugan Ljungstugan, Ljungvägen 16, Örebro. 

 

Välkomna!

NATURPASSET & FOTOPASSET
2023-05-16 20:14

DET HÄR ÄR NATURPASSET

När du köper ett Naturpass får du inte bara en orienteringskarta över ett naturområde du kan utforska utan även ett antal utmaningar i form av kontroller och platser att finna. Orientering handlar om att med kartans hjälp hitta fram till utvalda platser. Det är inte bara en tävlingsidrott utan även en väldigt bra motionsform och inte minst en förmåga som kan komma väl till pass i livet generellt.

 

DET HÄR ÄR FOTOPASSET

Fotopasset köper du på samma platser som för Naturpasset och den innehåller en stadskarta över centrala Örebro med ett antal kontroller markerade där du ska para ihop kontrollerna på kartan med bilderna i fotopasset.

Vid varje kontroll på kartan har vi tagit ett fotografi och du skall ta redan på vilken bild som hör ihop med respektive kontroll. Här kan det vara lite klurigt och bilden kan t.ex. visa en liten detalj på ett konstverk eller kanske en husdetalj.

Fotopasset som orienteringsform är tillgänglig för alla inklusive de med gånghjälpmedel eller rullstol. Det är även en väldigt uppskattad aktivitet att göra tillsammans i grupp med exempelvis barn, barnbarn eller annan grupp.

Vuxenkurs i orientering
2023-02-23 09:00
Hitta rätt - vuxenkurs i orientering – våren 2023

Almby IK erbjuder under våren-23 introduktionskurs i orientering för vuxna. Vid tre tillfällen kommer vi att gå igenom grunderna i orientering. Kursen tar emot max. 10 personer.


Kursen vänder sig till vuxna och ungdomar över 16 år som vill lära sig att orientera och kommer att ge dig som deltagare grundläggande kunskaper i att hantera karta/kompass och kunskaper om hur sporten orientering fungerar.

Vi välkomnar nybörjare - start den 23 mars!
2023-02-10 09:40
Orienteringskontroll i skog - Karta med tummen där man befinner sig - Fokus på nästa kontroll.

Gillar du att springa och tycker att det är kul att vara i skogen och uppleva skogsäventyr? Då erbjuder Almby IK en nybörjarverksamhet i orientering från 7 år och äldre!

 

Orientering är en jättekul idrott och du lär dig hitta i både skog och stad på ett roligt och lekfullt sätt.

Nyheter från föreningen
 
LADDA NED MEDLEMSAPPEN
FÖRENINGSINFO
ARRANGEMANG
FÖRENINGSKLÄDER
AKTIVITETER