Almby IK 100år
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Almby Idrottsklubb
Orientering
Policy för stafettuttagning

Stafettuttagning policy för Almby IK´s barn- och ungdomsverksamhet

Deltagande i stafetter är en viktig del i vår ungdomsverksamheten där vi har så väl bredd som resultatmål. Deltagande i stafettsammanhang ska i första hand bidra till sportslig utveckling, lagkänsla och gemenskap.

 

Policy för laguttagning i ungdomsverksamhet:
Ambitionen för alla stafetter är att erbjuda alla som vill plats i något lag och att variera laguppställningarna så att ungdomarna erbjuds prova på att springa olika sträckor i laget.

 

Ålderskrav eller krav på flicka/pojke på viss sträcka kan för vissa stafetter påverka uttagning. 

 

Laguttagning sker i första hand av ledare för respektive träningsgrupp. Undantag ges för Dubbelfajten och Daladubbeln där löparna själva får välja en lagkamrat att springa tillsammans med och det finns oftast även en "löparpol" att välja från om det saknas en löpare..

 

Vid tävlingar i distriktet strävar vi efter att sätta samman jämna lag och att delta med så många lag som möjligt i respektive klass.

 

Vid tävling utanför distriktet kan "toppning" förekomma i klasserna HD13-14 och uppåt, ingen "toppning" av lag upp till HD12 i enlighet med riksidrottsförbundet riktlinjer.

Vid toppning bygger lagsammansättningen på en helhetsbedömning utifrån löparnas kapacitet, sträckornas längd och svårighetsgrad. En toppning ska inte ske på bekostnad av att ytterligare ett lag inte kan delta.

 

Exempel på stafett där toppning kan bli aktuellt är ungdomsstafetten vid 10MILA. Uttagning baseras då på resultat, svårighetsgrad (färgnivå) på sträckan, typ av sträcka (startsträcka, parallellsträcka, sista sträcka, längd, rak/gafflad, dag/natt).

 

Eventuella kombinationslag vid exempelvis Ungdomens 10MILA ska i första hand kombineras med klubbar från vårt eget distrikt.

 

Återbud kan innebära att ursprungliga lag ändras med kort varsel:
Återbud dagar eller timmar innan tävlingen kan påverka laguttagningen med kort varsel. 

Även om vi alla känner oss nöjda med den första laguttagningen inför en stafett så kan lagen behöva ändras helt eller delvis. Ny strategi måste då snabbt hittas för att alla ska få möjlighet att springa. Här kan laguttagaren välja att göra om lagen så lite som möjligt och låta alla ladda för den sträcka de redan blivit uttagen eller välja att göra större förändringar.  

 

Sist men inte minst - vi ledare gör så gott vi kan med ambitionen att göra vårt bästa.

 
LADDA NED MEDLEMSAPPEN
FÖRENINGSINFO
ARRANGEMANG
FÖRENINGSKLÄDER
AKTIVITETER