Almby IK 100år
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Almby Idrottsklubb
Orientering
Grupper och utrustning

Nybörjarverksamhet GRÖN GRUPP för åldersgruppen 7-9 år. Vår verksamhet i nybörjargruppen bygger på att föräldrar eller annan vuxen är med på träningarna men inget krav. Yngre syskon får delta vid träningarna med förälder som ansvarar.

 

Fortsättningsgrupperna är därefter på vit och gul nivå. De något äldre ungdomarna tränar vanligen på orange, violett eller svart nivå.

 

När det börjar bli aktuellt för ett byte till nästa färgnivå checkar vi ledare av med barnen och infomerar er föräldrar.

 

Utrustning som man behöver för att orientera:

  • Man behöver bra skor, kläder som tål att användas i skogen, kompass och SI-pinne.
  • Skor med dobbar ger bättre grepp, det finns speciella orienteringsskor att köpa med dobb och material som inte ändrar form om man blir blöt.
  • Klädsel ska vara heltäckande byxor för att skydda benen när vi är i skogen.
  • På tävlingar använder vi alltid våra föreningskläder. Man kan beställa föreningskläder vid några tillfällen per år (när beställningsfönstret är öppet) vilket meddelas på hemsidan och i klubbens nyhetsbrev som skickas ut till alla medlemmar.
  • När man stämplar vid orienteringskontrollerna använder man sig av en SI-pinne. Det finns SI-pinnar och kompasser att låna av klubben vid träning om man inte har egen. 

Uppgifter för dig som vuxen:

Vi tar tacksamt emot hjälp av "skuggor" och stödledare vid träningar, sätta ut - och plocka in skärmar/enheter, samt hjälp som fikavärd efter träningar som är förlagda vid Ljungstugan (klubbstugan).

 

Som en del i medlemskapet ingår att man åter sig att vara stugvärd 1ggr/år (att vara stugvärd innebär att man städar stugan vid ett tillfälle under veckan ca 2 timmar) och att man ställer upp som funktionär vid klubbens egna arrangemang. 

 

Klubben erbjuder även vuxenkurs: Föräldrar prioriteras och får givetvis förtur.
Intresseanmälan lämnas till kansliet: info@almbyik.se 

 
LADDA NED MEDLEMSAPPEN
FÖRENINGSINFO
ARRANGEMANG
FÖRENINGSKLÄDER
AKTIVITETER