Almby IK 100år
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Almby Idrottsklubb
Orientering
NATURPASSET & FOTOPASSET
2023-05-16 20:14

DET HÄR ÄR NATURPASSET

När du köper ett Naturpass får du inte bara en orienteringskarta över ett naturområde du kan utforska utan även ett antal utmaningar i form av kontroller och platser att finna. Orientering handlar om att med kartans hjälp hitta fram till utvalda platser. Det är inte bara en tävlingsidrott utan även en väldigt bra motionsform och inte minst en förmåga som kan komma väl till pass i livet generellt.

 

DET HÄR ÄR FOTOPASSET

Fotopasset köper du på samma platser som för Naturpasset och den innehåller en stadskarta över centrala Örebro med ett antal kontroller markerade där du ska para ihop kontrollerna på kartan med bilderna i fotopasset.

Vid varje kontroll på kartan har vi tagit ett fotografi och du skall ta redan på vilken bild som hör ihop med respektive kontroll. Här kan det vara lite klurigt och bilden kan t.ex. visa en liten detalj på ett konstverk eller kanske en husdetalj.

Fotopasset som orienteringsform är tillgänglig för alla inklusive de med gånghjälpmedel eller rullstol. Det är även en väldigt uppskattad aktivitet att göra tillsammans i grupp med exempelvis barn, barnbarn eller annan grupp.

Med ett Naturpass tar du dig ut i naturen, bortom de vältrampade stigarna. Kontrollerna är utvalda för att ge dig en fin naturupplevelse och en mer eller mindre klurig utmaning. Kontrollerna sitter vanligtvis ute från april till september så du kan besöka dem när du vill och i vilken ordning du vill. Du kan gå, springa och i vissa fall cykla, på egen hand eller tillsammans med andra.

Du behöver inga förkunskaper, så länge du har tid, nyfikenhet och vilja. 

 

Med ett Fotopass lär du dig att upptäcka nya platser i Örebro Stad och även om du har bott i staden länge så kommer du ändå att förvånas av platser, bilder och dess historia. Välkommen på "upptäcktsfärd" i staden! 

 

Läs mer om hur du skaffar både Naturpasset och Fotopasset genom Almby IK här: [Webblänk]

 
LADDA NED MEDLEMSAPPEN
FÖRENINGSINFO
ARRANGEMANG
FÖRENINGSKLÄDER
AKTIVITETER