Hoppa till sidans innehåll

Träning/Tävling


Alla som deltar i Almby IK:s barn-/ungdomsverksamhet måste vara medlemmar i föreningen. Man får gärna vara med och prova 2-3 gånger, men sedan måste man ansöka om medlemskap och betala medlemsavgiften samt träningsavgiften. Vi ser gärna att föräldrar deltar aktivt i barnens träning. Föräldrar är också välkomna att bli medlem i föreningen för att kunna ta del av försäkrings- och lägerförmåner. Ansökan om medlemskap görs här: ny medlemsansökan.

 

Träning

Vinter 2021/2022:
Vår skidträning är förlagd i Ånnabodas konstsnöspår. Ni som redan är medlemmar i Almby IKs skidträningsgrupper får information genom mailutskick inför varje ny träningsvecka.

Måndagar kl.18:15-ca19:30 (alla grupper; nybörjare, barn-och ungdomsträning)
Onsdagar kl.18:15-ca20:00
 (röd/svart träningsgrupp)

Samling kl.18:15, vallade och klara, vid Ånnabodas konstsnöspår. 

All information om vilken teknikstil (klassisk åkning eller skejt) som gäller för dagen sker via mailutskick från skidledarna. Om du inte nås av dessa mail ber vi dig kontakta Maria (telefon se nedan).

Nya skidåkare kan vara med och prova på vid något tillfälle men behöver ansöka om medlemskap snarast via vår hemsida. Detta för att kunna närvaroregistreras i någon av våra grupper samt få del av våra grupputskick med information. Du behöver också vara medlem för att vara idrottsförsäkrad via Almby IK.

Information om medlemskapet hittar du här på hemsidan.

Vi välkomnar aktiva föräldrar, var gärna med och skida med ditt barn. Tänk på att spårkort krävs för skidåkning i Ånnabodas konstsnöspår. Dessa går att köpa på denna hemsida www.annabodaskidspar.se 

Barn och ungdomar under 17 år skidar gratis.

Är du ny skidåkare eller har frågor om skidträningen?
Fredrik tel.070-633 44 79
alt. Maria tel.073-055 41 34.

Välkomna!!

Generellt gällande skidträningsverksamheten

Träningen bedrivs på måndagar (barmarksträning, ta med stavar) och onsdagar (rullskidor) kl.18.00-19.30. Ibland kan andra tider förekomma och då gör vi ett e-postutskick.

Vid skidåkning: I möjligaste mån försöker vi vara i Markaspåret eller om det är lite snötillgång även på Gustavsviks golfbana, men då snöläget kräver det sker träningarna på konstsnöspåret i Ånnaboda. 

Rullskidor utgår från Universitetsparkeringen vid Vallgatans slut.

I Ljungstugan finns möjlighet till både dusch och bastu efter träningen samt gemensamt kvällsfika.

 

Tävlingar

Anmälan till skidtävlingar görs till ledarna eller av de aktiva själva på http://ta.skidor.com. Se till att anmäla dig i tid. Om du anmält dig till en tävling och inte kommer till start kommer Almby IK att debitera dig startavgiften.

Uppgifter om gemensam avresa till tävlingarna presenteras på vår hemsida.

 

Säkerhet

  • Rullskidor åker vi alltid med HJÄLM och REFLEXVÄST.
  • Stanna hemma om du är sjuk.

 

Publicering

Om du av någon anledning önskar att inte förekomma med namn och bild på vår hemsida måste du omgående meddela oss. Då försöker vi så långt det är möjligt att uppfylla din önskan.

Vid deltagande i skidtävlingar godkänner man automatiskt att namnet publiceras på Internet.

Uppdaterad: 06 JAN 2022 12:06 Skribent: Maria Kylborn
E-post: This is a mailto link

 


 

 

Almby IK Klädshop - beställ här

Postadress:
Almby IK
Ljungvägen 16
70221 Örebro

Besöksadress:
Ljungvägen 16
70221 Örebro

Kontakt:
Tel: +4619361080
E-post: This is a mailto link

Se all info