Uppdaterad Corona-information - nya nationella allmänna råd

14 DEC 2020 12:33
Nya nationella allmänna råd gäller från och med 14 december. Almby IK följer dessa nationella allmänna råd men har gjort förtydligande vad som gäller för vår verksamhet. Ljungstugan fortsatt stängd tillsvidare. Vi tränar i grupp om max 8 personer.
  • Uppdaterad: 14 DEC 2020 12:33

Folkhälsomyndigheten har beslutat om nya nationella allmänna råd som börjar gälla den 14 december 2020. Vad innebär det för idrotten och Almby IK?

Folkhälsomyndighetens nya nationella allmänna råd gäller i hela landet från den 14 december. Var och en har ett ansvar för att skydda sig själv och andra mot smittspridning, och verksamheter – som idrotten –  ska vidta lämpliga åtgärder för att undvika smittspridning.

Vissa av råden gäller specifikt för idrottsrörelsen och innebär att personer födda 2004 eller tidigare kan träna på ett sätt som minimerar risken för smitta om de:

1. håller avstånd till varandra,
  2. inte delar utrustning med varandra,
  3. när det är möjligt genomför aktiviteten utomhus,
  4. undviker gemensamma omklädningsrum,
  5. reser till och från aktiviteten individuellt,
  6. utför aktiviteten i mindre grupper.

Personer som är födda 2004 eller tidigare bör förutom ovanstående även avstå från att delta i läger, matcher, cuper och tävlingar. Föreningar bör avstå från att ordna eller delta i sådan tävlingsverksamhet.

Mindre grupper bör förstås utifrån regeringens budskap om att begränsningen av allmänna sammankomster och offentliga tillställningar till åtta personer är normerande även för andra grupper. Föreningar bör se åtta personer som en riktlinje för grupper av personer födda 2004 eller tidigare.

De nya nationella allmänna råden ersätter från den 14 december de lokala allmänna råden som gällt i landets samtliga regioner.

Källa: Riksidrottsförbundet.

Almby IK följer ovanstående nationella allmänna råd med extra tillägg och tydliggörande på att

• Vi fortsätter att ha Ljungstugan stängd tillsvidare. Det är tillåtet att besöka stugan för att hämta material som du behöver, men tänk på begränsningar.
  • Vid vår träningsverksamhet är vi 8 personer som maxgräns i grupperna.
  • Vi stannar hemma - om man är sjuk!

/Styrelsen i Almby Idrottsklubb

Almby IK Klädshop - beställ här