Hoppa till sidans innehåll

Begränsat registerutdrag ur belastningsregistret

19 DEC 2019 11:16
Från 1 januari 2020 ska alla idrottsföreningar inom RF kontrollera begränsat register-utdrag för ledare som har direkt och regelbunden kontakt med barn.
  • Uppdaterad: 19 DEC 2019 11:16

Kort fakta (källa Riksidrottsförbundet)
• Förening ska begära utdrag av alla från 15 år i dess verksamhet som arbetar med eller på annat sätt har direkt och regelbunden kontakt med barn. 
• Barn är alla under 18 år. 
• Utdraget visar endast grova brott; mord, dråp, grov misshandel, människorov, sexualbrott, barnpornografibrott eller grovt rån. 
• Föreningen ska kontrollera utdraget och dokumentera att kontrollen har genomförts. Utdrag visas av den enskilde i original och återlämnas direkt. Inga utdrag arkiveras av föreningen, endast en notering om att kontroll är genomförd för viss person i viss roll får dokumenteras.

Almby IKs rutin för hanteringen av registerutdrag  
Idrotten har tagit ett beslut att alla som jobbar med barn ska visa upp ett begränsat registerutdrag ur belastningsregistret. Detta gäller alla som arbetar med ungdomar i  någon av Almbys verksamheter, oavsett om du endast är med vid något enstaka tillfälle likaväl som om du är med vid varje träningstillfälle.

Det är du som individ som begär ut registerutdraget hos polisen. Blankett hittar du hos polisen www.polisen.se eller via denna länk http://bit.ly/utdrag-idrott. (Ledare mellan 15-18 år behöver målsmans hjälp). Gör gärna detta så snart som möjligt.

Tänk på att vi gör denna kontroll för att klubbens ungdomar ska kunna känna sig trygga när de är med i verksamhet inom Almby IK. Kontrollen av utdragen är en förebyggande åtgärd som tillsammans med andra insatser ökar tryggheten i vår förening. Har du frågor eller synpunkter kring detta så är du välkommen att höra av dig till ordförande Lasse Lundberg (This is a mailto link).

Utdraget visas för Maria Kylborn på Almby IKs kansli.

Maria kommer att ha bestämda öppettider för kontroll och dokumentation av datum under januari månad (se nedan). Vi avböjer ”dropp-in-effekt”. Inga utdrag ska sändas på mail.

OM ditt belastningsregisterutdrag inte är tomt, utan har något innehåll, ber vi dig ta kontakt med ordförande Lasse Lundberg personligen för diskussion.

Utdraget är giltigt 1 år.

Extra öppettider på kansliet:

v.2          Tisdag 7/1 kl.17:00-19:00

                Onsdag 8/1 kl.16:00-18.00

v.3          Tisdag 14/1 kl.17:00-19:00

                Torsdag 16/1 kl.17:00-19:00

 

/Styrelsen Almby Idrottsklubb

Skribent: Maria Kylborn
E-post: Adressen Gömd

 


 

 

Almby IK Klädshop - beställ här

Postadress:
Almby IK
Ljungvägen 16
70221 Örebro

Besöksadress:
Ljungvägen 16
70221 Örebro

Kontakt:
Tel: +4619361080
E-post: This is a mailto link

Se all info