Hoppa till sidans innehåll

Rapport från 25manna 2018

30 OKT 2018 15:12
Årets 25manna stafett gick av stapeln i skogarna kring Järvafältet lördagen den 6 oktober.
  • Uppdaterad: 30 OKT 2018 15:12

Efter ett uppehåll  på 25manna 2017 ställde Almby IK i år upp med ett kombinationslag tillsammans med Tylöskog då man ville bredda underlaget av löpare på de olika sträckorna.

Efter ett tidigt utskick kunde klubbens alla medlemmar lämna in sin intresseanmälan att delta i laget eller följa med som supporter. Glädjande kunde laguttagarna (Per Håstlund, Yvonne Franzén och Bo Gustavsson) konstatera att det fanns underlag för ett 25mannalag och vid laguttagningen prioriterades tävlingsaktiva intresserade ungdomar på de sträckor som var lämpade.

Förutom de som blev uttagna att delta i laget fanns det viktiga reserver att tillgå och några reserver följde även med till Stockholm där de kunde springa öppna banor och supporta laget.

Till tävlingen reste 8 av ungdomarna från Almby IK i en minibuss. Chaufför till minibussen var Fredrik Kylborn som kunde rapportera att resan med ungdomsgänget till Järva var ”underhållande” och att de på vägen hem stannade för ett välförtjänt matstopp – tack Fredrik för din insats 😊

På tävlingsdagen hade inga återbud lämnats in och ordinarie lag med supporters samlades vid lagets bas som utgjordes av två vindskyddstält där man kunde ta del av utväxlings-/sträcktider och tilltugg (bullar, chokladbollar, bananer och kexchoklad) som piggade upp. I växlingsfållan turades coacherna Karin Wedin och Yvonne Franzén om att supporta löparna. Stafetten inleddes lite tungt med problem redan på den första gaffeln men lagandan var på topp och för varje sträcka klättrade laget i resultatlistan och löparna på parallell sträckorna höll ihop laget med i stort sett jämna tider. Inga felstämplingar eller större incidenter rapporterade med undantag av en sönderslagen kompass av  Henrik Franzén efter ett av hans fall i skogen.

Vid omstarten hade laget en sträcklöpare kvar, Robert Vestman som kunde ta in laget på en 226.e plats med en stark spurt.

Summeringen från årets 25manna är att lagets målsättning uppfylldes - en rolig dag tillsammans - godkända stämplingar och ungdomar som deltog och förhoppningsvis kommer vara intresserade av att ingå laget även i framtiden.

Om du har synpunkter och idéer inför 25manna 2019 – återkoppla till lagansvariga så tar vi med oss dem vid kommande planering.

 

Skribent: Yvonne Franzén
E-post: This is a mailto link

 


 

 

Almby IK Klädshop - beställ här

Postadress:
Almby IK
Ljungvägen 16
70221 Örebro

Besöksadress:
Ljungvägen 16
70221 Örebro

Kontakt:
Tel: +4619361080
E-post: This is a mailto link

Se all info