Hoppa till sidans innehåll

Hitta rätt - vuxenkurs i orientering

25 FEB 2019 17:10
Almby IK erbjuder den 4:e och 11:e april en introduktionskurs i orientering för vuxna. Du lär dig grunderna i orientering samt för den intresserade även en introduktion i tävlingsmomentet.
  • Uppdaterad: 25 FEB 2019 17:10

Almby IK erbjuder under våren-19 introduktionskurs i orientering för vuxna. Vid två tillfällen kommer vi gå igenom grunderna i orientering och erbjuder därefter även introduktion i tävlingsmomentet för den som är intresserad. Kursen tar emot max. 10 personer så skynda att anmäla dig - ”först till kvarn” gäller 😊

Kursen vänder sig till vuxna och ungdomar över 16 år som vill lära sig att orientera och kommer att ge dig som deltagare grundläggande kunskaper i att hantera karta och kompass samt även kunskaper om hur sporten orientering fungerar. Efter avslutad kurs erbjuds du som deltagare att prova på att springa en motionsbana vid en riktig orienteringstävling med stöd av erfaren orienterare som medlöpare.

Kurstillfällen: torsdag den 4 april och torsdag den 11 april mellankl. 17:45 – ca 19:45. 

Vi kommer att utgå från Almby IKs klubbstuga "Ljungstugan" som ligger vid Markaskogen, Ljungvägen 16, Örebro

Kostnad: Endast 100kr och för icke medlem i Almby IK tillkommer medlemsavgift för 2019 på 200 kr (totalt 300kr). Kursavgiften inkluderar kursmaterial och betald tävlingsavgift för två tillfällen under gällande säsong.

Kursmaterial: Alla kursdeltagare kommer att få kurshäftet 

"Hitta rätt – en introduktion till karta och kompass"

Klädsel/utrustning: Kläder efter väder - vi kommer att träna orientering utomhus oavsett väder (det finns möjlighet att duscha och byta om i klubbstugan efter passet). Klubben lånar ut kompass och SI-pinne (pinne som används för att registrera sitt besök vid kontrollerna) för de som inte har egen.

Anmälan:  Senast måndag 25 mars

till This is a mailto link

Ange namn, ålder, telefonnummer och mejladress vid anmälan

Skribent: Yvonne Franzén
E-post: This is a mailto link

 


 

 

Almby IK Klädshop - beställ här

Postadress:
Almby IK
Ljungvägen 16
70221 Örebro

Besöksadress:
Ljungvägen 16
70221 Örebro

Kontakt:
Tel: +4619361080
E-post: This is a mailto link

Se all info