Hoppa till sidans innehåll

10Mila2019

01 MAJ 2019 10:47
I år var klubben representerat med både ett ungdomslag och ett damlag när 10Mila avgjordes i Glimåkra, Skåne lördagen den 26 april. En upplevelse för både tävlande och medföljande ledare på plats.
  • Uppdaterad: 01 MAJ 2019 10:47

På första sträckan i ungdomsstafetten inledde Henrik Franzén med en snabb forcering och som ett av topp 30 lagen kunde vi följa Henrik på storbilds-TV på plats. På andra sträckan gav sig två laddade löpare ut, Karl Kylborn och Jonatan Green. Karl var den som var snabbast fram till andra växeln efter en stark insats där han lyckades hålla kvar laget bland topp lagen. Sofia Green på tredje sträckan hade en mindre bra start och tappade då snabbt några placeringar på den snabblöpta sträckan men hämtade fram en mycket stark slutspurt och kunde växla ut Sofie Bodin på sista sträckan som tog in laget på en stark 54:e plats som bästa distriktslag bland 284 övriga lag.

Ett stort mål för året har varit att komma till 10Mila med ett damlag från Almby IK. Nils-Olof Bodin har under en längre tid ansvarat för förberedelserna, uppladdningen och laguttagningen. Sofie Franzén, som trots sin ringa ålder har stor stafettrutin, fick utmaningen att springa första sträckan där hon gjorde några misstag och följde fel gaffel i det höga inledande tempot. På andra sträckan presterade Malin Wiklund säker orientering där hon gav sitt allt i löpningen och kunde växla över till lagets debutant Siri Englund på långa damsträckan där vi alla fick ta del av en tjej som gillar att springa fort och inte räds nya utmaningar som orienterare (plockade 31 placeringar). På fjärde sträckan fick Anne Bodin efter en medeldistansbetonad sträcka, som hon säkert togs sig igenom, växla över till Sofie Bodin som var lagets hjältinna då hon klarade av dubblera med att springa en sträcka i både ungdomsstafetten och damstafetten. Laget slutade 214 bland 337 lag.

Nu är det bara att lägga upp planeringen för 2020 och varför inte ett herrlag med våra juniorer som förstärkning.

 

Skribent: Yvonne Franzén
E-post: Adressen Gömd

 


 

 

Almby IK Klädshop - beställ här

Postadress:
Almby IK
Ljungvägen 16
70221 Örebro

Besöksadress:
Ljungvägen 16
70221 Örebro

Kontakt:
Tel: +4619361080
E-post: This is a mailto link

Se all info