Hoppa till sidans innehåll

Målbild 2021 för barn- och ungdomsverksamhet orientering


 • Träningsverksamheten ska på alla nivåer bedrivas i form av äventyr/utmaning, glädje och gemenskap. Där vi ledare ska sträva efter att alla barn/ungdomar ska känna sig sedda och trygga för att stimuleras att fortsätta inom sporten.

 • Träningen ska naturligt ge ökad motorisk färdighet och locka fram viljan hos barnen/ungdomarna att springa och utmana sig själv.

 • Träningspassen ska anpassas så att alla erbjuds utmaning utifrån ambitionsnivå.

 • Upplägget för träningen ska ha en tydlig struktur med samlingsplats, samling vid träningens start, återsamling med avslut och möjlighet för barnen/ungdomarna att diskutera genomförd träning med oss ledare efter träningen.

 • Ungdomarna ska informeras om syftet med träningen ex. vilken orienteringsteknik/-moment som de ska fokusera på. Teknik och träning av fysik/motorik kan kombineras under träningspassen alternativt tränas uppdelat under ett pass med en del fysik och en del teknik där teknik kan innebära teoripass före eller efter fysträning.

 • Ungdomsledarna ska själva ta initiativ och anpassa träningsupplägget så det passar för de olika träningsgrupperna (jämför utvecklingstrappan).

 • Barn/ungdomar i ålder under ca 12 ska erbjudas 10-12 träningstillfällen under dels en vår- dels en hösttermin. För äldre ungdomar från ca 13 års ålder har vi som mål att utöka träningstillfällena till 2 pass per vecka under vår och höstterminen och bedriva någon form av sommar och vinterträning. 
 • Alla ungdomstränare ska erbjudas barntränarutbildning (BTU) alternativt ungdomstränarutbildning (UTU) utifrån det kursutbud som erbjuds via SOFT.

 • Alla ungdomstränare ska vara välinförstådda med SOFT:s utvecklingstrappa och vilken svårighetsnivå som motsvarar de olika åldersgrupperna på tävlingsnivå.

 • Vi ledare ska i möjligaste mån närvara vid tävlingssituation och coacha de barn/ungdomar som tar steget vidare till tävlingsnivå.

 • Tävlingsaktiva ungdomar ska uppmuntras att delta vid DM tävlingar, USM/JSM och deltagande i stafetter exempelvis:

  10Mila med ungdomsstafett (HD16) och utvalda sträckor i dam-/herrklass. 
  Mixsprintstafett Örebro city sprint (HD16) och deltagande i huvudklass.
  Ungdomens10Mila med HD12 stafett och vid intresse deltagande i kombinationslag
  med andra klubbar från distriktet i D18 alt HD18 stafetten
  Dubbelfajten
  DM-stafetter sprint/skog.
  25-manna med utvalda sträckor
  Daladubbeln.

 

Uppdaterad: 18 JAN 2020 17:52 Skribent: Yvonne Franzén
E-post: Adressen Gömd

 


 

 

Almby IK Klädshop - beställ här

Postadress:
Almby IK
Ljungvägen 16
70221 Örebro

Besöksadress:
Ljungvägen 16
70221 Örebro

Kontakt:
Tel: +4619361080
E-post: This is a mailto link

Se all info