Hoppa till sidans innehåll

Barn- och ungdomsverksamhet orientering


En ideell verksamhet med fokus på glädje och gemenskap!

Vi håller i organiserad träning under vår- och hösttermin (ca 10 träningstillfällen per termin) för alla grupper. Vårterminen drar igång med ett första träningstillfälle i mitten av mars och avslutas i början av juni. Höstterminen börjar vid skolstart och avslutas i slutet av oktober.

Alla våra aktiva ledare och hjälpresurser som har någon form av direkt kontakt med barn- och ungdomar som tränar i klubben Almby IK redovisar årligen registerutdrag från belastningregistret. 

Som vuxen/förälder till barn och ungdomar i vår verksamhet ser vi ett behov av stöd med olika kring aktiviteter för att vi ska klara av att erbjuda barnen/ungdomarna givande träningstillfällen och social gemenskap.

Om du är intresserad av att prova på orientering ta kontakt med någon av oss ledare så vi kan möta upp vid din första träning. Klubben erbjuder dig som ny 2 prova-på tillfällen innan ansökan om medlemsskap.

Gemensam träningsdag: Normalt torsdagar mellan kl 18:00-19:30 för alla grupper. De äldre ungdomarna erbjuds träningstillfällen under hela året och träningstillfällen även andra dagar i veckan.

Träningsgrupper: Träningsgrupperna är indelade i en färgindelning som bygger på en utveckling i det tekniksa kunnandet inom orientering som sport.
Vi ledare använder oss av Svenska Orienteringsförbundet checklistor för att följa barnens utveckling i de olika tekniska momenten som man får lära sig på de olika färgnivåerna.

Nybörjarverksamhet GRÖN GRUPP för åldersgruppen 7-9 år. Vår verksamhet i nybörjargruppen bygger på att föräldrar eller annan vuxen är med på träningarna men inget krav. Yngre syskon får delta vid träningarna med förälder som ansvarar.

Fortsättningsgrupperna är därefter på vit och gul nivå. De något äldre ungdomarna tränar vanligen på orange, violett eller svart nivå.

När det börjar bli aktuellt för ett byte till nästa färgnivå checkar vi ledare av med barnen och infomerar er föräldrar.

Utrustning som man behöver för att orientera: Man behöver bra skor, kläder som tål att användas i skogen, kompass och SI-pinne.
Skor med dobbar ger bättre grepp, det finns speciella orienteringsskor att köpa med dobb och material som inte ändrar form om man blir blöt.
Klädsel ska vara heltäckande byxor för att skydda benen när vi är i skogen.
På tävlingar använder vi alltid våra föreningskläder. Man kan beställa föreningskläder vid några tillfällen per år (när beställningsfönstret är öppet) vilket meddelas på hemsidan och i klubbens nyhetsbrev som skickas ut till alla medlemmar.
När man stämplar vid orienteringskontrollerna använder man sig av en SI-pinne. Det finns SI-pinnar och kompasser att låna av klubben vid träning om man inte har egen. 

Uppgifter för dig som vuxen: Vi tar tacksamt emot hjälp av "skuggor" och stödledare vid träningar, sätta ut - och plocka in skärmar/enheter, samt hjälp som fikavärd efter träningar som är förlagda vid Ljungstugan (klubbstugan).

Som en del i medlemskapet ingår att man åter sig att vara stugvärd 1g/år (att vara stugvärd innebär att man städar stugan vid ett tillfälle under veckan ca 2 timmar) och att man ställer upp som funktionär vid klubbens egna arrangemang. 

Klubben erbjuder även vuxenkurs: Föräldrar prioriteras och får givetvis förtur.
Intresseanmälan lämnas till kansliet: This is a mailto link

 

 

Uppdaterad: 02 APR 2018 15:27 Skribent: Yvonne Franzén
E-post: This is a mailto link

 


 

 

Almby IK Klädshop - beställ här

Postadress:
Almby IK
Ljungvägen 16
70221 Örebro

Besöksadress:
Ljungvägen 16
70221 Örebro

Kontakt:
Tel: +4619361080
E-post: This is a mailto link

Se all info