Hoppa till sidans innehåll

Johan "Limpan" Lindbom


Vem är du?
Johan "Limpan" Lindbom 34 år gammal. Pappa till 2 barn som i dagsläget båda cyklar i Almby IK s barngrupper, Viggo 9 år och Majken 6år.

Beslutade mig inför säsongen 2018 att prova mina vingar i Elitklassen. Kanske inte den lättaste uppgiften att ge sig på som 2-barnsfar med heltidsjobb och en Fru som gärna nog också vill ha min tid. Men jag ville i alla fall ge det ett försök.

Vad fick dig att börja cykla MTB?

Min fru Karro (Hon kanske ångrar det idag). Efter att jag haft sönder mitt högra knä (korsband, ledband o menisk) var jag fruktansvärt dålig på rehabilitering så hon föreslog att jag skulle köpa mig en cykel.

Efter ett tag hittade jag gruppen Mountainbike i Örebro på Facebook. Sen har det bara rullat på.

Varför Almby?

Då Almby la fram ett stöd för att hjälpa mig att ta klivet upp i Elitklassen där jag kunde fortsätta mitt samarbete med mina personliga sponsorer var det ett lätt val att fortsätta i Almby. Det var klubben jag startade min cykelkarriär i, det är där mina barn "lär" sig cykla. Så det kändes rätt att fortsätta min satsning i Almbys färger.

Vilken är din största merit?
Självklart är ju det mina SM-medaljer i H30 klassen och speciellt SM-guldet från 2017 i XCO samt när jag lyckades slå mig in på en topp 10 placering i Billingeracet totalt 2017. En annan stor merit eller något jag är stolt över är när jag för första gången faktiskt vann över Magnus Pettersen i en "tävling", visst det var en träningstävling men det var stort. Magnus är en av många jag såg upp till och som hjälpte mig i början när jag startade min cykelkarriär.

Vad är dina mål för säsongen?

Ska jag vara riktigt ärlig så har jag inga speciella mål. Jag vill se hur högt/långt jag kan nå bland dom stora pojkarna. Jag vill och hoppas kunna ta mig över den svenska gränsen och prova något lopp i eventuellt Danmark eller Norge eller något annat land. Så mitt stora mål 2018 är att bli så stark jag bara kan efter mina förutsättningar.

Uppdaterad: 16 AUG 2018 10:46 Skribent: Peter Birath
Epost: Adressen Gömd

 


 

 

Almby IK Klädshop - beställ här

Postadress:
Almby IK
Ljungvägen 16
70221 Örebro

Besöksadress:
Ljungvägen 16
70221 Örebro

Kontakt:
Tel: +4619361080
E-post: This is a mailto link

Se all info