Hoppa till sidans innehåll

Alexander Ehrlin


Vem är du? 

Jag heter Alexander Ehrlin och är snart 19 år och tävlar i Herrar Elit. Jag har nu bott i Falun i snart 3 år där jag har studerat på ett idrottsgymnasium som blandar idrott med min gymnasieutbildning. Jag tar studenten i år och flyttar då tillbaka till Örebro för att cykla och jobba. 

Var började du cykla MTB? 

Jag har alltid cyklat mycket, överallt och jämt både ute och inne när jag var liten. När jag var liten så tävlade jag och grannarna där vi bor runt kvarteret på cyklar och hoppade på alla jordhögar vi kunde hitta. Sedan så frågade jag en kompis om vi skulle följa med på hans storebrors MTB-träning, det var så det började.

Varför Almby?

Almby IK var den enda klubben som sysslade med MTB när jag vill börja cykla och som hade träning för barn. Även om vi inte var så många och det var inte så organiserat som nu.

Vilken är din största merit?

En stor merit för mig var 2017 på Långa Lugnet då jag vann Herrar Junior och fick en topp 30 placering första gången jag körde en deltävling i Långloppscupen. Jag kommer ihåg när jag gick i mål och fick reda på vilken plats jag hade fått och jag fick det där ruset i kroppen, man vill bara köra en gång till för att pressa sig själv lite till. 

Jag ser även min 6:e plats i totalen på Borlänge Tour 2017 i Herrar Junior som en merit. Det är en bra prestation att placera sig i toppen på Borlänge Tour eftersom man ska köra hårt tre dagar i rad, i tre olika typer av lopp där man måste lägga upp taktiken på tre olika sätt för att det ska gå bra. Det är just det som är speciellt med Borlänge Tour. 

Vad är dina mål för säsongen?

Mål för säsongen är att köra bra på MTB SM i Östersund i juli samt att få någon topp 10 placering på en tävling som ingår i Långloppscupen samt en topp 15 placering på en tävling som ingår i swe-cup.

Uppdaterad: 16 AUG 2018 10:46 Skribent: Peter Birath
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

Almby IK Klädshop - beställ här

Postadress:
Almby IK
Ljungvägen 16
70221 Örebro

Besöksadress:
Ljungvägen 16
70221 Örebro

Kontakt:
Tel: +4619361080
E-post: This is a mailto link

Se all info