Hoppa till sidans innehåll

Adam Pettersen


Vem är du?

Adam Pettersen, tävlar som första årig i junior alltså 17 år gammal (01). Jag kör för cykelmärket Trek som går genom butiken ”Norra cykel Örebro” som även hjälper mig med kläder och annat som behövs.

Vad fick dig att börja cykla?

Jag började cykla eftersom mina föräldrar tävlat mycket innan jag vad född, jag var ca 3 år när jag tävlade för första gången (lilla Finnmarksturen) så jag har erfarenheter av att tävla. När jag blev äldre träffade jag massor av nya kompisar tack vare träningarna och tävlingarna som gör allting mycket roligare och enklare. Min inspirationskälla är nog att jämföra mig med de jag tidigare kört jämt med och försöka köra fortare eller liknande snabbt som de och därför hela tiden träna lite bättre.

Varför Almby?

Eftersom mina föräldrar länge varit medlemmar blir det automatiskt att jag också hamnat i Almby. Sen har det varit väldigt bra och ingen anledning till att byta. 

Vilken är din största merit?

Som jag skrev innan har jag kört ett lopp varje år sedan jag var 3 år gammal, som jag en idag kör och planerat att fortsätta så länge jag bara kan. I år blir det den 14:e gången totalt. Annars har jag vunnit Almbys klubbmästerskap år 2013, 2014, 2015 och 2017. Utöver det topp 10 placeringar på västgötacupen och topp 15 placeringar på Sverigecupen som är de största tävlingarna i Sverige. Det är på de större tävlingarna som jag tycker att jag har roligast och kör som bäst, ofta ju fler som startar desto bättre kör jag. 

Under 3 somrar på rad har jag varit instruktör för nybörjare eller erfarna som bara behövt guide och ha det roligt i skogen, eller ett teknik läger. Det har varit olika läger som till exempel ett för endast tjejer, ett för barn, ett för erfarna och ett för hela familjer. Jag har alltså erfarenheter om att lära ut och instruera på en enkel och lite mer utvecklad nivå, beroende på övning. 

Vad är dina mål för säsongen?

Jag satsar på att köra bra på alla västgötacups och Sverigecupens tävlingar men även köra snabbt på de mindre och lokalare tävlingar som Närke serien m.m. 

Just nu har jag inga önskemål men om jag kommer på några så förmedlar jag det till någon om jag kommer på något.

Uppdaterad: 16 AUG 2018 10:45 Skribent: Peter Birath
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

Almby IK Klädshop - beställ här

Postadress:
Almby IK
Ljungvägen 16
70221 Örebro

Besöksadress:
Ljungvägen 16
70221 Örebro

Kontakt:
Tel: +4619361080
E-post: This is a mailto link

Se all info