Hoppa till sidans innehåll

Barn/ungdomsträning


Barn och ungdomar är indelade i 7 grupper; grön, turkos, blå, lila, röd, svart, och orange. För grön och turkos grupp förutsätter vi att föräldrar finns med som hjälp.

Lägsta ålder är 6 år i grön grupp och uppåt.

Start träning är kl 18:00 och pågår ca 1.5 timme.

Kolla alltid i kalendern var vi är. Kalender

måndagar tränar alla grupper, tjejgruppen varannan.

torsdagar tränar ungdomar ur grupperna blå, lila, röd, svart och orange. Om yngre barn önskar delta så måste föräldrarna vara med och cykla då vi inte har ledare för dessa.

Viktigt att veta är att vi tränare kontinuerligt diskuterar våra träningsgrupper så att varje cyklist får rätt stimulans och rimliga utmaningar - allt för att trivas och utvecklas. Vi tränare utgår ifrån att ni föräldrar både respekterar och stödjer detta - TACK på förhand!

Grupp Beskrivning
Grön

Cyklisterna och cyklarna i denna grupp är fortfarande små. Cyklarna är för det mesta under (upp till) 26". Du kan cykla bra på plan mark och har hyfsad balans. Här börjar du ta dig ut lite mer på stigarna. Bedömd ålder 6-8 år.

Turkos Cyklisterna och cyklarna i denna grupp är fortfarande små. Cyklarna är för det mesta under (upp till) 26". Du kan cykla bra på plan mark och har hyfsad balans. Du har cyklat enklare plana stigar men har problem med rötter, stenar och backar. Bedömd ålder 7-9 år..
Blå Du har cyklat en del på stigar i skogen, men behöver vässa på tekniken för att få mer flyt och ta dig an klurigare hinder. I den här gruppen kör de flesta 26" eller större. Bedömd ålder 8-10 år.
Lila Du hanterar stigcykling och börjar ta dig över hinder som kommer i din väg. I den här gruppen fokuserar vi på att bygga upp din fart i skogen genom att börja flåsa lite mer och göra smarta spårval. Alla kör 26" eller större. Bedömd ålder 9-12 år.
Röd Du börjar få upp farten i skogen och hanterar snart de flesta hinder du stöter på. Du orkar hålla tempo över tid eller har ett bra "igångdrag". Kanske har du börjat tävla eller är sugen på att prova. Bedömd ålder 10-14 år.
Svart

Du är nu i första gruppen för de som vill satsa lite mer på cykel och kanske vill hålla igång det året runt. Du är snabb och klarar det mesta och tävlar nog en hel del. Du är väl bekant med stigcykling och kan hålla ett bra tempo i skogen. Du tar dig även an de flesta hinder. I den här gruppen vässar vi din kondition och tränar på att ha flyt i skogen även när tröttheten gör sig påmind. Bedömd ålder 12-16 år.

Orange Almbys snabbaste ungdomsgrupp för de som vill träna cykel året runt och börjat tävla regelbundet. Här är cyklisterna som vill ta i och utmana sig. Du har en kondition som gör att du kan hålla ett högt tempo i skogen och en teknik som matchar denna. Du sätter troligtvis de flesta vuxna på plats. Här kommer vi att ta oss an hinder med lite högre svårighetsgrad och du kommer oftast få bita i. Bedömd ålder 14-18 år.

 

Grupp Beskrivning
  De allra minsta med små cyklar och ovana cyklister
  Nybörjare med relativt små cyklar, kan cykla bra på plan mark och börjar kunna lite stigcykling
  De flesta kör 26" eller större, har cyklat en del i skogen, har svårt för hinder, drop och hålla fart i skogen
  Alla kör 26" eller större, inga problem med att cykla stig, klarar vissa hinder men saknar fart i skogen
  Klarar de flesta hinder, kan cykla med skaplig fart i skogen, behöver lära sig att få flyt
  Inga problem tekniskt, träna fart och timing
  Snabbt, snabbt överallt.
Tjej Blå-orange
Uppdaterad: 11 APR 2018 08:58 Skribent: Peter Birath
E-post: This is a mailto link

 


 

 

Almby IK Klädshop - beställ här

Postadress:
Almby IK
Ljungvägen 16
70221 Örebro

Besöksadress:
Ljungvägen 16
70221 Örebro

Kontakt:
Tel: +4619361080
E-post: This is a mailto link

Se all info