Hoppa till sidans innehåll

Grundutbildning MTB - steg 1


Nu kan vi stolt presentera vår egen utbildning inom klubben. Utbildningen riktar sig till dig som vill hjälpa klubben framåt och älskar att ta hand om människor inom cykling. Inga grundkrav krävs på denna utbildning, alla kan gå för att kunna hjälpa till som tränare på våra träningar.

Nedan ser du kurs innehållet:

Grundtränarutbildning

Tränarutbildning — Grund — Mountainbike

Inriktning inlärningspsykologi och ledarskap

 

Innehåll  

Utbildningen riktar sig till de som vill ta första steget som cykeltränare och idrottsledare. Det är en utbildning för blivande, men också nuvarande tränare som vill gå en formell tränarutbildning. Utbildningen är ett måste för att kunna leda samtliga grupper, ända upp på ”orange”-nivå.

Efter utbildningen förväntas tränaren kunna hålla i de yngre barngrupperna, samt grön till blå vuxengrupp. Tränaren ska ha pedagogiska- och praktiska färdigheter att genomföra olika övningar samt ge syfte till dessa.

 

Mål och syfte  

Tränarutbildning — Grund — ger möjlighet att lära sig grunderna i ledarskap och träningslära och inlärnings principer. Du utvecklar dina ledaregenskaper samtidigt som teorin varvas med praktiken. Du förväntas kunna börja leda grupper redan under utbildningen.

 

Deltagare  

Utbildningen vänder sig till dig som vill ta första steget i att lära dig grunderna i ledar- och tränarskap inom mountainbike.

 

Förkunskaper  

Det krävs inga förkunskaper för att gå Tränarutbildning — Grund. Viljan att utveckla dig själv, för att leda grupper på ett roligt och lärorikt sätt räcker alldeles utmärkt.

 

Ledarskap  

Ledaregenskaper                                     

Ledarskapsstilar

Coaching

Hållbart ledarskap

 

Teknik  

Kravprofil

Övningar

Praktiska exempel

 

Psykologi

Inlärningspsykologi

 

Tillfälle 1 - Teori (2 timmar)

Inlärningspsykologi och ledare. Tränaren lär sig grunderna i hur vi lär oss olika typer av träning och teknikövningar genom att medvetandegöra olika sätt att lära ut på. Tränaren får kunskap i vad det innebär att leda en grupp cyklister, skillnaden mellan ett coachande- och ett styrande ledarskap.

 

Tillfälle 2 - Praktik / Teori (2 timmar)

Introduktion i träningslära. Tränaren lär sig grunderna i hur olika former av intervaller fungerar och hur lång återhämtning som krävs efter olika arbetsintensiteter. Tränaren får förståelse för hur kroppen arbetar på cykeln och vilka krav som ställs för god effekt och teknik.

 

Tillfälle 3 – Praktik / Teori (2 timmar)

Att leda och att lära. Under praktiktillfället övar ledaren på grundläggande teknikövningar inom mountainbike och lär sig att bryta ned teknikerna. Tränaren leder andra tränare i gruppen och får sedan själv följa.

Uppdaterad: 25 APR 2017 08:34 Skribent: Magnus Jörnegren

 


 

 

Almby IK Klädshop - beställ här

Postadress:
Almby IK
Ljungvägen 16
70221 Örebro

Besöksadress:
Ljungvägen 16
70221 Örebro

Kontakt:
Tel: +4619361080
E-post: This is a mailto link

Se all info