Medlemskap

Almby IK lever och utvecklas tack vare sina medlemmar, deras engagemang och deltagande i aktiviteter.

I Almby Idrottsklubb möts du av gemenskap och glädje. Trovärdighet, utveckling och utbildning är också kännetecknande för föreningen.

Almby Idrottsklubb erbjuder följande:

• Du, som medlem, har rätten att delta i Almby IKs verksamhet.

• Träningsverksamhet av hög kvalitet för såväl ung som gammal. Vi nivåanpassar träningar/tävlingar och utgår från varje utövares utvecklingstakt och ambitionsnivå. Almby IK har motiverade och utbildade ledare och tränare i alla våra idrotter. De avsätter sin tid  och tar på sig ett ansvarsfullt ledaruppdrag. Dessutom är ledarna viktiga förebilder för de unga.
  • Medlemsbrev 1 ggr/månad, med information om aktuella händelser och verksamheten i övrigt.
  • Idrottsförsäkring i Folksam.
  • Betald startavgift i de flesta barn- och ungdomstävlingar.
  • Möjlighet att lösa licens eller FIS-kod (gäller cykel respektive längdskidor).
  • En demokratisk förening - Det betyder att du som medlem kan vara med och diskutera och besluta om verksamheten. En gång om året har föreningen ett årsmöte där medlemmarna bestämmer om verksamhet och ekonomi.

• Möjlighet att hyra vår klubbstuga, Ljungstugan, till reducerat pris.

Vad innebär det att vara medlem i Almby Idrottsklubb?

Almby IK är till största del en ideell förening. Det betyder att de aktiva medlemmarna – såväl barn som vuxna – arbetar i föreningen på sin fritid utan lön, det vill säga ideellt. Almby IK har dock en deltidsanställd person, som sköter det administrativa på uppdrag av styrelsen.

Föräldrar är viktiga i föreningen och vi välkomnar medlemskap även om du inte har för avsikt att vara idrottsaktiv. För att en verksamhet för barn och unga ska överleva krävs att föräldrar och andra vuxna ibland ställer upp och hjälper föreningen.

Som medlem i Almby IK vill vi att du:

• Är aktiv i föreningens löpande verksamhet och bidrar med dina insatser på exempelvis gemensamma arbetsdagar och en gång per år städar vår klubblokal. Vi förväntar oss också att du hjälper till som funktionär vid olika arrangemang och tävlingar som Almby IK anordnar.
  • Följer gällande tävlingsregler på både träning och tävling samt representerar Almby IK på ett föredömligt sätt.
  • På tävling använder Almby IK:s tävlingskläder.
  • Är överens om att vi välkomnar alla personer efter deras egen förmåga och att vi därför behandlar alla lika. Osportsligt beteende tolereras inte!
  • Tar aktivt avstånd från användning av alla otillåtna medel i enlighet med Riksidrottsförbundets antidopingbestämmelse.

Stadgar

Almby IK:s medlemmar är skyldiga att följa föreningens stadgar, bestämmelser och beslut liksom Riksidrottsförbundets och Specialförbundens.

Länk till Almby IK:s stadgar.
RF:s stadgar.
Svenska Cykelförbundets stadgar.
Svenska Skidförbundets stadgar.
Svenska Orienteringsförbundets stadgar.
Svenska Friidrottsförbundets stadgar.

Medlemsavgift

Med medlemskapet följer också en skyldighet att betala medlemsavgifter och andra av föreningen beslutade avgifter. Medlemsavgiftens storlek beslutas av medlemmarna på föreningens årsmöte och är en avgift som ger ett medlemskap, med de rättigheter och skyldigheter som följer av medlemskapet i sig.

Medlemsavgiften i föreningen 2019:

Ungdomar upp tom 20 år

100 kr (det år man fyller)

Vuxen

300 kr

Medlemsavgiften betalas en gång per kalenderår. Avvakta faktura innan inbetalning sker till föreningen.

Medlemskapsavgiften ska inte blandas samman med eventuella träningsavgifter och tävlingsavgifter. Dessa avgifter tillkommer och skiljer sig åt mellan respektive idrotter (sektioner). Informationen om träningsavgifterna och dess förmåner hittar du under respektive idrott: cykel, längdskidor, orientering samt löpning.

Personuppgifter

För att föreningen ska kunna bedriva sin verksamhet behandlas personuppgifter för olika ändamål kopplade till verksamheten. Enligt dataskyddsförordningen (GDPR) finns särskilda regler för hur personuppgifter ska hanteras. Almby IK:s integritetspolicy beskriver mer utförligt hur och varför vi sparar dina personuppgifter samt vilka rättigheter du har. Genom ditt medlemskap i Almby IK godkänner du att personuppgifter hanteras enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Tycker du att våra värderingar överensstämmer med dina så hälsar vi dig varmt välkommen till föreningen. Vi hoppas att du snabbt ska känna dig välkommen och känna gemenskap i någon eller några av våra idrotter!

Ansökan om medlemskap ”online”

Avluta sitt medlemskap i Almby IK

Om du avser avsluta ditt medlemskap i Almby IK sänder du enklast ett mail till kansliet (This is a mailto link) för att bekräfta ditt urträde eller ring till kansliet (aktuellt telefon nummer hittar du på första sidan på hemsidan). När du har bekräftat ditt avslut kommer du att plockas bort ur vårt medlemsregister i SportAdmin samt ur Riksidrottsförbundets register i IdrottOnline som är kopplat till Almby IK.

För dig som vill ha mer information, ta kontakt med oss på e-postadress: This is a mailto link eller besök oss i vår klubbstuga, Ljungstugan.

Varmt välkommen till föreningen!
Almby Idrottsklubb

Uppdaterad: 18 JAN 2019 18:34 Skribent: Maria Kylborn