Klubbens anställda

2017-06-27 20:08
Vi hälsar Maria Kylborn välkommen som administratör i klubben och inom kort även Penilla Egeryd. Mer information kommer efter sommaren.
  • Uppdaterad: 2018-03-24 11:56

Almbyiter
Du kanske redan har märkt av förändringarna i Ljungstugan? Almby IK är numera arbets-givare åt Maria Kylborn och efter sommaren också för Pernilla Egeryd. De har redan satt sin prägel på utformningen i våra lokaler. Båda två kommer att jobba 50% och utöver det fortsätta att vara aktiva inom sina respektive idrotter.

Maria kommer från orientering/skidsidan och har familj med koppling till dessa båda idrotter. Pernillas bakgrund är inom cykel där också övriga familjen är aktiva. Båda två är alltså mycket kompetenta med sina olika bakgrunder.

Anledningen till att vi gör den satsning är att Almby IK växer i snabbt tempo, främst inom cykeln, men också inom orientering och skidor. VI har bedömt att vi sedan en tid tillbaka stått inför ett vägval, ska vi fortsätta att växa eller nöja oss där vi är idag. Styrelsen var eniga att gå på det första alternativet och därför tog vi beslutet att göra en provanställning under sex månader av Maria och Pernilla.

Tanken är inte att våra anställda ska ersätta det arbete som alla föreningens ideellt arbetande ledare genomför. Maria och Pernilla ska kunna hjälp till med alla de uppdrag och kontakter som behöver genomföras under dagtid.

Anställning ryms inom föreningens budget och vi kommer att göra en ordentlig utvärdering när sex månader har gått och därefter ta beslut om vi går vidare.

När Maria och Pernilla deltar som ledare på klubbens träningar gör de det precis som alla er andra ledare helt ideellt. Vi hoppas att ni respekterar detta. Om ni har uppdrag där Maria och Pernilla kan vara en resurs ska beslut om detta tas av styrelsen och inte direkt med tjejerna. Självklart kan ni få hjälp med mindre saker som t ex kopiering utan att gå till styrelsen.

Gör gärna ett besök i klubbstugan och bekanta dig med våra anställda. Målet på sikt är att klubbstugan ska bli mer livaktig för klubbens medlemmar, ett viktigt mål för styrelsen.

Har du synpunkter på anställningarna hör av dig till Lasse eller någon annan i styrelsen och inte till Maria eller Pernilla.

Tillsammans ska vi utveckla Almby IK och i detta arbete är våra anställda viktiga resurser.

Skribent: Lasse Lundberg