Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsverksamheten


Ungdomsverksamheten inom Almby IK orientering är en ideell verksamhet.

Vi håller i organiserad träning under en vår- och en hösttermin (ca 10 träningstillfällen per termin) för alla grupper. Vårterminen drar igång med ett första träningstillfälle i mitten av mars och avslutas i början av juni. Höstterminen börjar vid skolstart och avslutas i slutet av oktober.

Gemensam träningsdag: Normalt torsdagar mellan kl 18:00-19:30 (de äldre ungdomarna tränar även andra dagar i veckan).

För de äldre barnen erbjuds organiserad träning även under sommar och vintersäsong.

Träningsgrupperna följer en färgindelning - se hemsidan som förklarar färgindelning och vi använder oss av svenska orienteringsförbundet checklistor för att följa barnens utveckling i sitt kunnande inom de olika tekniker som man behöver kunna inom sporten.

Som vuxen/förälder till barn och ungdomar i vår verksamhet ser vi ett behov av stöd med olika kring aktiviteter för att vi ska klara av att erbjuda barnen/ungdomarna givande träningstillfällen och social gemenskap.

Uppgifter för dig som vuxen: Vi tar tacksamt emot hjälp av "skuggor" och stödledare vid träningar, sätta ut - plocka in skärmar/enheter, hjälp som fika värd efter träningar som är förlagda vid Ljungstugan (klubbstugan).
Som en del i medlemskap ingår att man åter sig att vara stugvärd tillsammans med ytterligare en familj en ggr per år och att man åtar sig hjälp som funktionär vid klubbens egna arrangemang.

Utrustning som behövs för orienteringsträning:
Bra skor som klarar att användas i terrängen, klädsel (heltäckande byxor för att skydda benen). Kompass och SI pinne (att stämpla med) finns att låna via klubben om man är nybörjare.

Klubben erbjuder även vuxenkurs: Fråga om intresse? föräldrar prioriteras och får givetvis förtur!

Väkommen till en ungdomsverksamhet med fokus på glädje och gemenskap!

Uppdaterad: 2017-11-23 09:06

Postadress:
Almby IK
Ljungvägen 16
70221 Örebro

Besöksadress:
Ljungvägen 16
70221 Örebro

Kontakt:
Tel: +46 (19) 36 10 80
E-post: This is a mailto link

Se all info